VABIMO VAS NA SLOVENIJA OFFROAD 2017

Na tradicionalni, že deseti prireditvi SLOVENIJA OFFROAD 2017, bomo veseli tudi vaše družbe. Dosedanje prireditve so pokazale, da je zanimanje javnosti za tovrstne dogodke izjemno veliko. Leta 2016 si je prireditev ogledalo okoli 3400 gledalcev, kar je bilo, glede na spremembo lokacije v zadnjem hipu in spremembe termina iz sobote na nedeljo, še vedno nad pričakovanji.

Veseli bomo, če se nam boste pridružili v nedeljo, 12. marca 2017, v gramoznici Graben pri Radovljici.

Organizacijski odbor
SLOVENIJA OFFROAD


SLOVENIA OFFROAD 2017, 12.MAREC 2017
GRAMOZNICA GRABEN V RADOVLJICI

TRADICIONALNA PRIREDITEV OD LETA 2004

SLOVENIJA OFFROAD je tradicionalna prireditev, namenjena ljubiteljem atraktivnih voženj s terenskimi avtomobili. Organizirane vožnje s terenskimi avtomobili na urejenem brezpotju so bile prvič izvedene leta 2004 na poligonu ob brniškem letališču. Dober odziv prijavljenih voznikov, predvsem pa veliko število gledalcev, ki so kljub slabemu vremenu uživali v atraktivnih vožnjah, so organizatorja spodbudili, da je prireditev leta 2005 ponovil na isti lokaciji in privabil še več obiskovalcev ter tekmovalnih ekip. Od leta 2006 pa do leta 2015 se je zaradi potrebe po širitvi prireditvenega prostora dogodek odvijal v gramoznici Bistrica v občini Naklo.

Prireditev SLOVENIJA OFFROAD se od leta 2016 odvija na novi lokaciji v gramoznici Graben v občini Radovljica. Novi teren ima odlične lastnosti atraktivne tekmovalne proge in omogoča postavitev različnih ovir na progi, s čimer se ustvarijo mala jezera, previsi, skoki itd. Prav tako je del, ki je namenjen obiskovalcem in preizkusom terenskih vozil, zelo dinamičen in ponuja možnost različnih, vedno atraktivnih postavitev. Lokacija je lahko dostopna, omogoča pa tudi organizacijo višje ravni varnosti za gledalce. Tekmovalna proga je daljša kot na nekdanji lokaciji v Naklem, medtem ko je težavnost podobna dosedanjim.

Na lanskoletni prireditvi težavnostne »Hard« preizkušnje ni bilo možno organizirati. Nadomestila jo je tretja disciplina iz off road športa, tako imenovani soft trial, vožnja med količki. To je disciplina terenske vožnje, pri kateri se bolj kot lastnosti terenskih avtomobilov, preizkušajo vozniške spretnosti.

V letu 2017 je predvidena izvedba težavnostne »Hard« in spretnostne »Brzinc« preizkušnje. Obe preizkušnji predstavljata izjemen izziv za terenske avtomobile in voznike, hkrati pa sta zelo atraktivni tudi za vse gledalce. Vzporedno bosta potekali še tekmovanji Soft trial in Paralelni 4x4 offroad.

Tekmovanje bo potekalo v skladu s pravilnikom Off Road zveze Slovenije, kar pomeni, da bodo morali tekmovalci uporabljati varnostne čelade in ostalo predpisano opremo. Organizator tekmovanja bo Off Road klub White Tiger, vodja tekmovanja pa inštruktor terenske vožnje Janez Marolt. Za točkovanje na državnem prvenstvu bo poskrbel Off Road klub Panther Kamnik oz. njegov predsednik Brane Prezelj. Vodja sodnikov tekmovanja za državno prvenstvo bo Grega Klemenc, član Off Road kluba Panther Kamnik.

SPREMLJEVALNE DEJAVNOSTI

Na prireditvi je vsako leto poskrbljeno za dodatne zanimive dejavnosti, ki motivirajo obiskovalce in tekmovalce. Tudi tokrat bodo pripravljene različne predstavitve, ogled in preizkus novih terenskih vozil znamke Jeep ter VIP prostor in pogostitev, s svojimi vozili, namenjenimi premagovanju brezpotij, pa se bodo predstavili tudi poklicni gasilci PGD Radovljica in Slovenska vojska.

MEDIJSKA POKRITOST PRIREDITVE

leti se je zanimanje za medijsko pokrivanje prireditve izredno povečalo, saj je dogodek presegel regijske okvire in dosegel širšo odmevnost v slovenskem prostoru. Z vedno večjo mednarodno udeležbo je postal prepoznaven tudi v tujini, tekmovanja se v vedno večji meri udeležijo tudi vozniki iz Italije, Avstrije in Hrvaške. Za medijsko pokritost dogodka tradicionalno skrbijo medijski pokrovitelji, ki s svojimi oglašanji v živo z gosti ter članki in reportažami v lokalnih in nacionalnih medijih spremljajo potek celotne prireditve.

Prireditev si vsako leto ogleda veliko število gledalcev, podjetje Boltez d.o.o. kot organizator pa s pomočjo pokroviteljev poskrbi, da je le-ta iz leta v leto boljše organizirana in odmevna.

Welcome to Slovenija off-road, Radovljica 2017

Invitation to off-road meeting and competition

»Slovenija off-road, Radovljica 2017« is the biggest off-road event in Slovenia with a variety of additional accompanying events and numerous attendance of off-road enthusiasts.

On Sunday, March 12th 2017, starting at 9AM you are invited to take part in a traditional off-road meeting and competition in gravel pit Graben in Radovljica
Competitive events will be Speed Challenge, Hard Challenge, Soft Trial and Parallel 4x4 Off-road. Participation fee for each challenge is 30 EUR. Competitors will be provided with meal & drink coupons and participation prize, with winners receiving additional practical prizes. Participation fee for the Hard Challenge as a whole will be split between the three fastest participants in the category.

Special offer for foreign participants includes affordable price for bed and breakfast in Hotel Krek in Lesce (http://www.hotel.krek.si/sl/). Price for two for one night B&B is 49 EUR.

We will gladly answer any other questions via mails: Iztok Boltez (iztok@boltez.si), Janez Marolt (janez@marolt4x4.com) and Brane Prezelj (pantherkamnik@gmail.com).

Predstavitev prireditve SLOVENIJA OFFROAD 2017 v .pdf formatu

Lokacija

Oglej si večji zemljevid »

Nastanitev

Udeležencem prireditve hotel Krek nudi 30 % popust glede na cenik »