MENJAVA ZAVORNIH DISKOV IN OBLOG

Zavorni diski in obloge na avtomobilu so nujni za zagotavljanje varnosti voznika, potnikov in drugih udeležencev v prometu. Odgovorni so za upočasnitev ali zaustavitev vozila, kadar je to potrebno, kar lahko prepreči nesreče in reši življenja. Redno vzdrževanje in pregledi zavor lahko pomagajo zagotoviti, da vaš zavorni sistem deluje pravilno in da ste vi in vaši sopotniki varni na cesti.

Zavorni diski

Zavorni diski so ključna komponenta zavornega sistema vozila. So kovinski diski, ki so pritrjeni na kolesa in se vrtijo skupaj z njimi. Ko voznik pritisne na zavoro, se zavorna čeljust stisne na zavorni disk in ustvari trenje, ki upočasni ali ustavi vozilo. So bistvenega pomena pri zagotavljanju zavorne moči, vzdržljivosti, odvajanju toplote in povečanju splošne varnosti vašega avtomobila.

Zavorne obloge

Zavorne obloge so material, ki je pritrjen na zavorno čeljust ali zavorno ploščico in je zasnovan tako, da pritiska na zavorni disk, da upočasni ali ustavi vozilo. Podobno kot zavorni diski so ključni sestavni del zavornega sistema, saj so pomembni pri zagotavljanju zavorne moči, vzdržljivosti, zmanjševanju hrupa poleg tega pa povečujejo splošno varnost vozila.

Zakaj menjavo zavornih diskov in oblog opraviti pri nas?

V podjetju Boltez, d.o.o. se zavedamo pomena zavornega sistema, zato uporabljamo samo zavorne diske in obloge vrhunske kakovosti, ki ustrezajo ali presegajo industrijske standarde (Textar, Ate, Brembo, Mayle, Zimmermann). Naša ekipa si vzame čas pri oceni vašega zavornega sistema ter predlaga stroškovno učinkovito rešitev, ki ustreza vašemu proračunu in voznim potrebam.

Ne dovolite, da obrabljene ali poškodovane komponente zavor ogrozijo vašo varnost na cesti. Če zaznate nenavaden hrup ali zmanjšano zavorno zmogljivost, je čas, da pregledate zavore. Obiščite nas še danes ali pokličite na 04 201 40 50 in se dogovorite za termin ter izkusite brezskrbnost, ki jo prinaša zanesljiv zavorni sistem.
Brakes

BOLTEZ, D.O.O.

Vulco logo