MENJAVA OLJA

Vzdrževanje avtomobila v dobrem stanju je bistvenega pomena za zagotavljanje daljše življenjske dobe in zmogljivosti. Eno najpomembnejših opravil je redna menjava olja in oljnega filtra. Ta del spada v sklop hitrega servisa, saj s tem močno zmanjšamo tveganje za poškodbe v avtomobilu. Pomembno je, da je storitev narejena kvalitetno in so v uporabi originalni deli za avtomobil.

Zakaj menjati olje in filter?

Olje deluje kot mazivo za gibljive dele vašega motorja ter zmanjšuje trenje in obrabo. Sčasoma se olje onesnaži, hkrati pa je motor najbolj obremenjen, ko je hladen – torej na kratke razdalje. Menjava olja in filtra zagotavlja, da je vaš motor še naprej ustrezno mazan, kar zmanjša tveganje za poškodbe motorja in podaljša njegovo življenjsko dobo.

Kdaj zamenjati olje in filter?

Večina proizvajalcev priporoča menjavo olja in filtra na vsakih 15.000 do 20.000 prevoženih km ali enkrat letno, kar nastopi prej. Vendar se to lahko razlikuje glede na pogoje vožnje, kot so pogoste kratke vožnje ali vožnja pri ekstremnih temperaturah. Za priporočene intervale za vaše vozilo je najbolje, da se ogleda priročnik za uporabo oziroma se povpraša naše zaposlene.

Kaj ponujamo?

  • Menjava olja na osebnih in gospodarskih vozilih.
  • Menjava oljnega in ostalih filtrov po servisnih intervalih.
  • Priklop vozila na računalnik in nadaljnja diagnostika.

Menjava olja je obvezna, naj bo narejena kvalitetno

Vozilo pripeljite k Boltez, d.o.o., kjer imamo vsa potrebna orodja in opremo za menjavo in namestitev novega filtra. Prepričani ste lahko, da bo delo opravljeno ugodno in kakovostno. Kje nas najdete? V Kranju na Cesti Staneta Žagarja 58C oziroma nas pokličite na številko 04 201 40 50.

BOLTEZ, D.O.O.

Vulco logo